Yaratici Kalkinma Fikirleri Yarismasi, Dunya Bankasi ve ortaklari tarafindan tüm dunyada “Development Marketplace” basligi altinda küresel, bolgesel ve ulusal düzeylerde yürütülen bir hibe programidir. Baslangic asamasinda bulunan ve potansiyel olarak kalkinmaya etkisi yüksek yaratici sosyal projelere yarisma kapsaminda hibe saglanmaktadir.

Yaratici Kalkinma Fikirleri Yarismasi, 2009 yilinda Turkiyede Genclik: Gelecegimiz sekillendirelim temasiyla duzenleniyor.

Yaratici Kalkinma Fikirleri

Turkiye’de Genclik: Gelecegimizi Sekillendirelim Yarismasi kapsaminda bugunun gencleri için yeni düsünce sekli ve yeni baslangiclar olusturan her bir projeye hibe olarak 20.000 USD kaynak saglanacaktir. Dunya Bankasi tarafindan saglanacak bu kaynak, projelerin uygulamasinda kullanılmak uzere proje sahiplerine aktarilacaktir.

Yarisma, her alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarina, proje gruplarina (yas siniri olmaksizin en az iki kisiden olusan gruplar-akademisyenler Proje grubu olusturarak basvuru yapabilirler), genclik topluluklarina (15-24 yas grubundan en az iki kisiden olusan gruplar, genclik meclisleri, ogrenci topluluklari, universite ogrenci konseyleri) meslek liselerine, kent konseylerine ve belediyelere (bir sivil toplum kurulusuyla ortaklik kurulmasi gereklidir) acik olmakla birlikte, sunulacak projelerin hedef kitlesinin 15 -24 yas grubu olmasi gerekmektedir.

Yarisma hakkinda daha fazla bilgi almak için lutfen, yarismanin web sitesini www.yaraticifikirler.org ziyaret ediniz.Yarismaya göndereceginiz on proje teklifleri icin son basvuru tarihi 15 Subat 2009’dur. Basvurular www.yaraticifikirle r.org ana sayfasinda yer alan On Basvuru Formu’ nun online olarak doldurulmasi yoluyla kabul edilecektir. Basvuru Formunu doldurabilmek icin sayfaya uye olmak gerekmektedir. Sayfanin yan etiketlerinde yer alan “Uye Ol” bolumunden, cok kisa bir zaman ayirarak uyelik isleminizi yapabilirsiniz. Lutfen web sayfasinda yer alan On Basvuru Kilavuzu’nu dikkatlice okuyunuz!

Projenizi hazirlamadan önce www.yaraticifikirler.org ‘un ana sayfanin yan etiketlerinden (Online Egitim) giris yapabileceginiz, Proje Dongusu Egitimi’ni tamamlamayi unutmayiniz!

Yaratici Kalkinma Fikirleri Yarismasi, asagidaki konu basliklari kapsaminda düzenlenecektir. Konu basliklari altinda verilen alanlar ornek olarak verilmis olup, proje konulari bu örneklerle sinirli degildir.

Is Yasamimiza Baslarken: Gencler icin daha fazla ve daha iyi isler! Ornegin; is imkânlari yaratilmasi, isler hakkinda bilgi edinme, ise girme, yeni bir isletmenin kurulmasi, is dünyasindaki gencler v.b.

Becerilerimizi Gelistirmek: Gencler için haha fazla ve daha iyi egitim!

Ornegin; ogrendiklerinizi degistirmek, ögrenme seklimizi degistirmek, okuldan is yasamina geçis, mesleki egitim, isyerinde ögrenme, rehberlik v.b.

Sesimizi Duyurmak:
Genclerin Katilimi, Dâhil Edilmesi ve Calismasi

Ornegin; kizlarin ve genç kadinlarin guclendirilmesi, toplumda gencligin ihtiyaclariyla ilgili farkindaligin arttirilmasi, genclerin toplum için calismasi, savunmasiz ya da dezavantajli genclerin desteklenmesi, yarinlar icin genclerin liderlik becerilerinin gelistirilmesi v.b.

Gelecegimiz icin Kopruler Kurmak: Ortaklarla Calismak…

Ornegin; nesiller, sosyal cevreler, bolgeler, ulkeler ve kulturler arasinda gonulluluk, ogrenme, sanat, is dunyasi, girisimcilik, liderlik v.b. konularda uygulamaya yonelik ortakliklar gelistirmek.

Yarisma için iletisim;

Tel.: 0 312 419 87 31

Fax: 0 312 446 24 42

E-Posta : bilgi@yaraticifikirler.org

Yorum Yaz

Etkinlik Takvimi

Gelecek Etkinlikler

    • Şu anda hiç bir etkinlik yok.
  • Sen de fikrini paylaş
  • Forum

    ?>
    • Arşivler

    • İstatistik

      • Üye Sayısı: 420
      • Yazı Sayısı: 141
      • Yorum Sayısı: 68
    • Bizden Görüntüler

      100_1054 100_1082 100_1130 100_1327 104.jpg dsc01203.jpg dsc01307.jpg   n531612481_421137_1636.jpg n531612481_508592_5359.jpg p4040003