Yönetim ve Strateji Yarışması

cuemm 7 - Kasım - 2010

Yönetim ve strateji yarışması olarak tanımlanan GMC bu kısa tanımının çok ötesinde, adrenalin yüklü bir yönetim simülasyonudur.   Pazarlama, finans, insan kaynakları, üretim planlama konularında kararlar alarak uluslararası bir firmayı yönettiğiniz GMC’de, tıpkı gerçek hayattaki gibi; depodaki stoklarınızdan, euro-dolar paritesine; personel eğitimlerinden, acente komisyon oranlarına; sevkiyatların sigortalanmasından, aldığınız kredilerin faizlerine; reklam giderlerinden, ar-ge harcamalarına tam 66 konuda karar almanız gerekiyor.

GMC nasıl çalışır?
Simulasyon internet üzerinden çalışır. Her yarışma turu grupların oluşturulması ile başlar. 3, 4 veya 5 kişiden oluşmuş takımlar, herbir grupta en fazla 8 takım olacak şekilde, gruplara ayrılır. Her grup kendi başına ayrı rekabetçi bir piyasa oluşturur ve takımlar bu piyasada birbirlerine karşı yarışırlar. Bu aşamada,

* Herbir takıma şirketleriyle ilgili bilgi verilir. (şirketin tarihçesi)
* Takımlar kurumsal stratejilerini belirler.
* Bu stratejiyi şirketin farklı bölümlerine (pazarlama, üretim, insan kaynakları ve finans) ilişkin verdikleri kararlarla uygulamaya koymaya hazırlanırlar.
* Yönetim kararlarını internet üzerinden simulasyonda çalıştırırlar. (karar formu)

Bu noktada Simulasyon takımların kararlarını analiz eder ve karşılaştırır ve herbir takım için finansal ve operasyonel sonuçları gösteren Yönetim (İlerleme) Raporunu oluşturur.

Takımlar kaç kişiden oluşur?
Herbir takım 3-5 kişiden oluşur.

Yarışmaya katılmak ücretli midir?
Yarışmaya katılım üniversite ve master (yarı ve tam zamanlı çalışmayan) öğrencileri için ücretsizdir. Ülkemizin saygın kuruluşları öğrenci takımlarına sponsor olmaktadır. Öğrenci olarak katılabilmek için tam ya da yarı zamanlı çalışmamanız gerekmektedir.

Son kayıt: Öğrenciler 26 Kasım 2010  (27 Kasım’a bağlayan gece yarısı)

Detaylar İçin:

Join the forum discussion on this post

Yorum Yaz

Etkinlik Takvimi

Gelecek Etkinlikler

    • Şu anda hiç bir etkinlik yok.
  • Sen de fikrini paylaş
  • Forum

    ?>
    • Arşivler

    • İstatistik

      • Üye Sayısı: 420
      • Yazı Sayısı: 141
      • Yorum Sayısı: 68
    • Bizden Görüntüler

       dsc01211.jpg     dscf0263.jpg egitim12.jpg egitim6.jpg n531612481_508584_8289.jpg r2 sl272637.jpg